Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2009

Σήμερα η πρεμιέρα για τα Windows 7

Πολλά... σχολιανά έχει ακούσει κατά καιρούς η Microsoft για τη σταθερότητα των προϊόντων της, αλλά όπως φαίνεται τα Windows 7 θα αποτελούν μια φωτεινή εξαίρεση.

υτή τη φορά, σύμφωνα με όσα διαβάζουμε στις ειδικές εκδόσεις εντός και εκτός Διαδικτύου, η εταιρεία κατάφερε να κάνει κάτι για το οποίο δεν πολυφημίζεται, να αναπτύξει δηλαδή ένα λειτουργικό σύστημα που δεν είναι μόνο εύκολο στη χρήση αλλά επιπλέον δεν κρύβει απρόοπτα και παγίδες για τους χρήστες.

Είναι γεγονός πως στην περίπου 20χρονη πορεία τους τα Windows αποδείχθηκαν κάποιες φορές περισσότερο μπελάς παρά ευλογία. Πολλοί θυμούνται τα Windows Me, μία από τις πλέον βραχύβιες και προβληματικές εκδόσεις, ενώ και τα Windows 95 επικρίθηκαν σφοδρά επειδή δεν υποστήριζαν από την αρχή την πρόσβαση στο Διαδίκτυο. Οσο για τους επαγγελματίες και τους υπεύθυνους μεγάλων υπολογιστικών συστημάτων, μάλλον θα θυμούνται τα Windows ΝΤ 4.0 και θα... ανατριχιάζουν, καθώς και αυτή η έκδοση αποδείχθηκε ιδιαιτέρως ασταθής.

Ολα αυτά ίσως να ανήκουν πια στο ........
παρελθόν με τα Windows 7, που προσφέρουν μεγαλύτερη σταθερότητα, καλύτερες λύσεις δικτύωσης και νέα χαρακτηριστικά που υπόσχονται να κάνουν την παραμονή μας μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή πιο εύχρηστη από ποτέ. Στη σχετική σελίδα της στο Διαδίκτυο η Microsoft υποδέχεται τους επισκέπτες γράφοντας: «Μας είπατε τι θα θέλατε να έχει η νέα έκδοση των Windows και σας ακούσαμε. Στις 22 Οκτωβρίου τα Windows 7 θα είναι διαθέσιμα και θα μπορέσετε να δείτε τα αποτελέσματα...» Στην Ευρώπη, μετά και τη συμφωνία της Microsoft με την Κομισιόν, θα κυκλοφορήσει μια «ψαλιδισμένη» έκδοση των Windows 7, στην οποία δεν θα περιλαμβάνεται ο Internet Explorer, τον οποίο πάντως οι χρήστες θα μπορούν να εγκαταστήσουν δωρεάν, εάν φυσικά το επιθυμούν

Σε αντίθεση με τον Αύγουστο του 1995 όταν είχε συνοδέψει το λανσάρισμα των Windows 95 με το τραγούδι «Start me up» των Rolling Stones, έναντι τιμήματος που λέγεται πως ξεπέρασε τα 10 εκατ. δολάρια, η Microsoft θα κάνει μια πιο... σεμνή παρουσίαση. Στελέχη της πολυεθνικής θα πραγματοποιήσουν ομιλίες και θα μετάσχουν σε ειδικές εκδηλώσεις σε όλο τον κόσμο, από το Τόκιο ώς τη Ν. Υόρκη, ο επικεφαλής της Microsoft Στιβ Μπάλμερ θα χτυπήσει το καμπανάκι για την έναρξη της συνεδρίασης στη Γουόλ Στριτ, αλλά ώς εκεί. Ισως να φταίει η κρίση, ίσως όμως να φταίει και το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια η Microsoft έχει χάσει τη λάμψη της, καθώς στο προσκήνιο έχουν εμφανιστεί η Google ή το Facebook, ενώ μέρος της αγοράς έχει «κλέψει» και το κίνημα του ελεύθερου λογισμικού...

Δεν υπάρχουν σχόλια: