Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2009

Μετεωρίτης πέφτει στη Λετονία (Ή μήπως όχι ?)



"Κανένας τραυματίας" δηλώνουν τα τοπικά λετονικά μέσα ενημέρωσης μετά από πτώση μετεωρίτη, κοντά σε μια μικρή πόλη στα βόρεια της Λετονίας

Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης, ο μετεωρίτης έπεσε κοντά σε σπίτι στη μικρή πόλη Mazsalaca, δημιουργώντας ένα κρατήρα διαμέτρου περίπου 15 μέτρων και βάθους 5 μέτρων .

"Δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός", διαβεβαίωσε η εκπρόσωπος της πυροσβεστικής, προσθέτοντας ότι καμία μόλυνση από χημική ή ραδιενεργό ουσία δεν διαπιστώθηκε στην περιοχή.

Παρόλα αυτά, είναι πιθανόν να ήταν κάποιος δορυφόρος ή κομμάτι από αυτόν.

Ένας αυτόπτης μάρτυρας, είδε το αντικείμενο να πέφτει από τον ουρανό αφήνοντας πίσω μια φλεγόμενη ουρά , είπε ότι έκανε θόρυβο όμοιο με αυτόν ενός αεροσκάφους που πετάει σε χαμηλό υψόμετρο .






Πειστήκατε?

Όλα αυτά αποδείχτηκε τελικα πως ήταν μια διαφημιστική φάρσα σχεδιασμένη από την εταιρία τηλεποικοινωνιών "TELE2".


"Όπως μπορούμε να δούμε, μ'αυτό η Λετονία μπήκε στα δελτία ειδήσεων όλου του κόσμου, όλοι θέλουν να μάθουν για τη Λετονία, και αυτό όχι λόγω της κρίσης, και της δύσκολης εποχής που ζούμε,αλλα διότι κάτι δημιουργικό και συναρπαστικό συμβαίνει εδω. Είναι ένα μοναδικό κατόρθωμα και μέρος της επικοινωνίας μας," είπε οκ. Sprogis, διευθυντής του τμήματος διαφημήσεων της εταιρείας .


Τόσο αστυνομικοί, όσο και ερευνητές και γεωλόγοι, όχι μόνο απο τη Λετονία αλλά κι από άλλες χώρες, εργάστηκαν στον τόπο όλη τη μέρα, καταλήγοντας στο ότι ο κρατήρας ήταν ανθρώπινο δημιούργημα.


Τί να πεί κανεις, όλα είναι πλέον δυνατά.......

Δεν υπάρχουν σχόλια: