Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2008

Επενδύω σήμαινε πάντα : '' προνοώ''
Ακίνητα : Στην παρούσα περίοδο τραπεζικών –κυρίως- τριγμών και σεισμών οπου κανείς δεν ξέρει ούτε τι έχει συμβεί ούτε τι πρόκειται να συμβεί , η παλιά επενδυτική σοφία επιβίωσης επανέρχεται δριμύτερη: α- κ ί ν η τ α!!!
Τα μετρητά είναι ο Βασιλιάς λένε οι αμερικάνοι .
Εμείς το λέμε πιο παραστατικά : Ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται!
Σε περιόδους όπως την τωρινή, όποιος έχει μετρητά, έχει την τράπεζα στην τσέπη του κι αυτοχρηματοδοτεί την απομακρυνσή του απο το, πράγματι ,μολυσμένο τραπεζικό σύστημα .Τα οικονομικά συστήματα δεν προκαλούν πλέον την παραμικρή εμπιστοσύνη, κι οι επενδυτές αναζητούν τώρα ο, τι κέρδος μπορούν στον μονόδρομο των ακινήτων!
Το καλό ακίνητο είναι η άλλη μορφή του χρυσού γι΄αυτό και πολύ εύστοχα λέγεται ακίνητο! (=από μια άποψη το Βατοπέδι δείχνει ευθαρσώς τον δρόμο)
Μην παρασύρεστε λοιπόν από τις θεωρίες περί κρίσεως ακινήτων στην Ελλάδα γιατί τέτοιο πράγμα αφορά μόνο όσους θέλουν ν΄αγοράσουν με δανεισμό . Τα καλά ακίνητα που μπορούν να κτυπηθούν ‘’τοις μετρητοίς’’ είναι τώρα στο μάτι των επενδυτών κι όποιος προλάβει…πρόλαβε να διασφαλίσει τά λεφτά του και κυρίως τα νεύρα του από τον 2ετή -5ετή κατ΄άλλους- οικονομικό κύκλο απόλυτης και παγκόσμιας οικονομικής καθίζησης και ανακατωσούρας !Η ζήτηση σε καλά ακίνητα θα αυξηθεί κι όλοι ξέρουμε ότι αυτό μόνο πτώση τιμών ακινήτων δεν θα προκαλέσει!Βρείτε ποιο είναι το καλό ακίνητο στην περίπτωσή σας (ανάλογα με τις ανάγκες , το πορτοφόλι σας και το.. '' επενδυτικό σας προφίλ '' που μας έμαθαν να λέμε οι ‘’διαχειριστές ‘’ των οικονομικών κινδύνων) και πάρτε την απόφαση πρίν την πάρει ο επόμενος. Χρηματιστήριο δεν είναι η Σοφοκλέους κι η Γουόλ Στριτ μόνο, όπως κοντεψε να πιστέψουμε. Χρηματιστήριο γίνεται / είναι όποιο σημείο της αγοράς το διεκδικούν παραπάνω από δύο αγοραστές που πληρώνουν μετρητοίς!
Επενδύω σήμαινε πάντα: προνοώ ! κι εμείς τους επενδυτές τους λέμε ακόμα ‘’των φρονίμων τα παιδιά ‘’ και ξέρουμε ότι κάθε ένας ‘’κοιμάται όπου κι όπως στρώσει’’.

Ε π ι γ ρ α μ μ α τ ι κ ά:
Οι επενδυτές αποφασίζουν πρίν τους προλάβει ο επόμενος κυκεώνας του συστήματος!Το σύστημα κάνει την δουλειά του κι εσείς κάντε την δική σας:
Ζητήστε εγκαίρως
να σας προτείνομε/βρούμε τά ακίνητα που χρειάζεστε! (....χρήμα είναι πληροφορία εν κινήσει,άλλως τε !)

Δεν υπάρχουν σχόλια: