Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2009

Low budget stories.....

Έξυπνοι τρόποι για να κάνετε οικονομία ενώ σπουδάζετε σε μία άλλη πόλη!

Όλοι θέλουν να τη "γλιτώνουν" φθηνά, πόσο μάλλον όταν είναι υποχρεωμένοι να φύγουν από το σπίτι τους για να σπουδάσουν σε μία άλλη πόλη. Ως φοιτητές δεν επιτρέπεται να κάνετε περικοπές στα όνειρά σας. Στις δαπάνες σας όμως επιβάλλεται (ιδιαίτερα σε περίοδο οικονομικής ύφεσης)! Δεν είναι μόνο ότι θα νιώσετε εντονότερα την φοιτητική σας ζωή. Θα σας αγαπήσουν ακόμα περισσότερο και οι γονείς σας...

1) Η μαγική λέξη για δωρεάν ή μειωμένη είσοδο σε μέσα μεταφοράς, μουσεία, πολιτιστικές εκδηλώσεις ή αλλού είναι "Πάσο". Θα το αγαπήσετε τόσο πολύ που πιθανότατα θα επιδιώξετε να το διατηρήσετε και μετά το τέλος των σπουδών σας.

2) Βρείτε ένα όσο το δυνατόν οικονομικότερο σπίτι. Δεν είναι ανάγκη να αναζητήσετε διαμπερές τεσσάρι. Μπορείτε να βολευτείτε σε μία ζεστή, φιλική γκαρσονιέρα την οποία θα διακοσμήσετε όπως ακριβώς θέλετε και θα καθαρίζετε ευκολότερα. Βοηθάει επίσης περισσότερο τις "know us better" καταστάσεις.

3) Δεν είναι ανάγκη να κάνετε πλούσια τα delivery της νέας σας γειτονιάς. Λίγα μαθήματα μαγειρικής από τη μαμά, θα αποδειχτούν πιο χρήσιμα από οτιδήποτε άλλο κατά τη διάρκεια των σπουδών σας. Συμβουλή πρώτη: Την πρώτη φορά που θα μαγειρέψετε ζητήστε από κάποιον φίλο να δοκιμάσει το φαγητό. Συμβουλή δεύτερη: την πείνα πολλοί μίσησαν, το ταπεράκι κανείς...

4) Εκμεταλλευτείτε τις παροχές της σχολής. Είτε πρόκειται για το γυμναστήριο, είτε πρόκειται για σεμινάρια ή μαθήματα ξένων γλωσσών. Ευκαιρία να πλουτίζετε το βιογραφικό σας με το χαμηλότερο δυνατό κόστος.

5) Προτιμήστε καταστήματα (κάθε τύπου), κινηματογράφους ή άλλες υπηρεσίες που κάνουν ειδικές εκπτώσεις σε φοιτητές. Το κέρδος μπορεί να είναι πολύ μεγαλύτερο απ' όσο φαντάζεστε.

6) Το home entertainment είναι το νέο trend. Δεν είναι ανάγκη να ξοδευτείτε για να περάσετε καλά. Μπορείτε να προσκαλέσετε κολλητούς για pro, κολλητές για gossip ή όλους για επιτραπέζια, ποτάκι και μπόλικο fun.

7) Για τις εκδρομές σας απευθυνθείτε σε φοιτητικές παρατάξεις. Μπορεί να σας κολλήσουν κομματικές ταμπέλες αν δεν προσέξετε, ωστόσο η εκδρομή θα κοστίσει φθηνότερα και οι νέες γνωριμίες δεν θα λείψουν.

8) Το κλασικότερο φοιτητικό combo όλων των εποχών είναι ο φραπές και το τάβλι. Πάμε στοίχημα πως δεν θα το σπάσετε εσείς. Παίζοντας τάβλι μπορείτε να κάτσετε σε καφετέρια για ώρες πληρώνοντας μόνο ένα φραπεδάκι.

9) Κόψτε το τσιγάρο. Αν υποθέσουμε ότι καπνίζετε ένα πακέτο των 3 ευρώ ανά ημέρα, χονδρικά κερδίζετε κάτι περισσότερο από 1000 ευρώ το χρόνο! Με τόσα χρήματα πάτε μία εβδομάδα διακοπές στη Νέα Υόρκη κι έχετε και ρέστα (λέμε τώρα)...

10) Ένας περίπατος είναι η ιδανικότερη οικονομική λύση για βραδινή έξοδο - ειδικά αν κρατάτε το χέρι του/της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: