Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2009

Μαθηματα που δεν θα φανταζόσασταν ποτέ οτι διδάσκονται σε πανεπιστήμια

Θα μπορούσατε να φανταστείτε ποτέ ότι σε πανεπιστήμια θα διδάσκονταν οι Simpsons ή το Star Trek? Κι όμως, εάν ρίξετε μια ματιά στην παρακάτω λίστα, θα διαπιστώσετε ότι υπάρχουν αρκετά παράξενα "μαθήματα" που διδάσκονται στους φοιτητές.

1 - The Science of Harry Potter - Frostburg State University
"Η επιστήμη στην ταινία Harry Potter" είναι μια σειρά μαθημάτων που διδάσκεται στο πανεπιστήμιο Frostburg State. Στα μαθήματα αυτά, εξετάζονται τα μαγικά κόλπα που υπάρχουν στην ταινία και...προσπαθούν να τα εξηγήσουν χρησιμοποιώντας επιστημονικά δεδομένα και μέσω των βασικών αρχών της φυσικής.

2 - Simpsons and Philosophy - Cal-Berkeley
- Αριστοτέλης και Σωκράτης
- Nietzsche and Sartre.
- Homer και . . . Marge, Bart, Lisa και το μωρό Maggie!
Όσο παράξενο κι εάν ακούγετε, στο Cal, ένα από τα πιο διάσημα δημόσια πανεπιστήμια, υπάρχει μια σειρά μαθημάτων που ασχολείται με τους "Simpsons".
Στα μαθήματα αυτά οι φοιτητές αναλύουν σε βάθος, το πως τα κινούμενα σχέδια απεικονίζουν τα κοινωνικά ζητήματα, όπως ο ρατσισμός και η πολιτική.

3 - Star Trek and Religion - Indiana University
Στο πανεπιστήμιο της Ιντιάνα στο Μπλούμινγκτον, στο τμήμα "Arts and Humanities" διδάσκετε μια σειρά μαθημάτων με θέμα την θρησκεία και το πως αυτή παρουσιάζεται μέσα στην γνωστή σειρά "Star Trek".

4 - Elvish, the language of “Lord of the Rings” - University of Wisconsin
Η γλώσσα "του Άρχοντα των δαχτυλιδιών" είναι ένα από τα θέματα που διδάσκονται στο πανεπιστήμιο του Ουισκόνσιν. Εάν θέλετε να μάθετε την γλώσσα των ξωτικών, δεν έχετε παρά να παρακολουθήσετε τα ειδικά μαθήματα που γίνονται από τον David Salo, ο οποίος ήταν και ο αρχικός γλωσσικός σύμβουλος του σκηνοθέτη Πίτερ Τζάκσον.

5 - How to Watch Television - Montclair State University
Αυτή η σειρά μαθημάτων, έχει σαν στόχο να αξιολογήσουν οι σπουδαστές τον ρόλο και το αντίκτυπο που έχει η τηλεόραση στις ζωές τους καθώς επίσης και στον πολιτισμό. Τα μαθήματα ξεκινάνε με σειρές όπως το "Friends" και μετά ολοκληρώνεται με σειρές όπως το "SCI".

6 - Getting Dressed - Princeton University
Τα μαθήματα αυτά, ασχολούνται με την μόδα και αναλύονται θέματα που έχουν σχέση με τα τζιν, τα κράνη του μπέιζμπολ, τα tattoos, τα flip-flops κ.α. και το πως οι άνθρωποι χρησιμοποιούν τη μόδα.

Πηγη : www.psaxtiria.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: