Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2009

Σπάσαμε κάθε ρεκόρ φέτος με τα SMS μας

Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία των τριών εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, βάσει των οποίων μόνο την πρώτη ημέρα του χρόνου ανταλλάξαμε περισσότερα από 63 εκατομμύρια SMS, ενώ το συνολικό κόστος των γραπτών μηνυμάτων που εστάλησαν την εορταστική περίοδο αγγίζει τα 31,2 εκατομμύρια ευρώ. Αντίστοιχα, πέρυσι είχαν σταλεί συνολικά 255,38 εκατομμύρια μηνύματα, το κόστος των οποίων έφτανε περίπου 25 εκατομμύρια ευρώ.

Συγκεκριμένα, η Cosmote διεκπεραίωσε μέσω του δικτύου της 677 εκατομμύρια λεπτά ομιλίας, σημειώνοντας αύξηση 43% από την περσινή χρονιά, ενώ μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν τα γραπτά μηνύματα που εστάλησαν μέσω του δικτύου της και έφτασαν τα 128 εκατομμύρια (αύξηση 47,45).

Συνολικά, την περίοδο των εορτών, δηλαδή από τις 24 Δεκεμβρίου 2008 έως και την Πρωτοχρονιά πραγματοποιήθηκαν 497 εκατομμύρια κλήσεις ενισχυμένες κατά 27% από πέρυσι. Το δίκτυο τρίτης γενιάς (3G) διεκπεραίωσε διπλάσια κίνηση από πέρυσι με περίπου 74,5 εκατομμύρια λεπτά ομιλίας καταγράφοντας αύξηση 96%.

Οι συνδρομητές της Cosmote έστειλαν ευχές με 128 εκατομμύρια γραπτά μηνύματα φέτος. Από αυτά την ημέρα των Χριστουγέννων εστάλησαν περισσότερα από 16,5 εκατομμύρια SMS (αύξηση 35,7%), ενώ την ημέρα της Πρωτοχρονιάς τα μηνύματα ανήλθαν σε περίπου 26,24 εκατομμύρια.

Υπενθυμίζεται ότι η εταιρία θα διαθέσει και φέτος σημαντικό μέρος των εσόδων της από τα SMS της Πρωτοχρονιάς σε κοινωφελείς μη κερδοσκοπικές οργανώσεις για τα παιδιά όπως και τα προηγούμενα εννέα χρόνια.

Εκτός των κλήσεων φωνής και τα SMS οι Ελληνες φέτος χρησιμοποίησαν περισσότερο παρά ποτέ και τις νέες ευρυζωνικές δυνατότητες των κινητών τους τηλεφώνων πραγματοποιώντας μέσω του δικτύου της Cosmote 1,25 εκατομμύρια λεπτά βιντεοκλήσεων, δεκαπλάσια απ ό,τι πέρυσι. Ο όγκος της κίνησης δεδομένων εικοσαπλασιάστηκε φτάνοντας τα 35.432 GΒ.

Στη Wind το διάστημα από την παραμονή των Χριστουγέννων ως και την Πρωτοχρονιά εστάλησαν 96,32 εκατομμύρια γραπτά μηνύματα παρουσιάζοντας αύξηση σε ποσοστό 18% σε σχέση με πέρυσι.

Συγκεκριμένα, τα Χριστούγεννα εστάλησαν 11,53 εκατομμύρια SMS, αύξηση 110% σε σύγκριση με μία τυπική ημέρα του χρόνου. Την Πρωτοχρονιά εστάλησαν 20,36 εκατομμύρια μηνύματα, εκ των οποίων τα 6,62 εκατομμύρια μόνο τις τρεις πρώτες ώρες της νέα χρονιάς. Η αύξηση της υπηρεσίας με μία τυπική ημέρα του χρόνου αγγίζει το 200%.

Σημαντική ήταν όμως και η αύξηση των κλήσεων φωνής σε σχέση με πέρυσι. Μόνο κατά τη διάρκεια των τριών πρώτων ωρών του 2009 πραγματοποιήθηκαν 4,9 εκατομμύρια κλήσεις φωνής από τους συνδρομητές της Wind.

Στη Vodafone από την παραμονή των Χριστουγέννων έως και την παραμονή της Πρωτοχρονιάς εστάλησαν 70 εκατομμύρια γραπτά μηνύματα αυξημένα κατά 1 εκατομμύριο σε σχέση με πέρυσι. Αναλυτικά τα Χριστούγεννα εστάλησαν 11,3 εκατομμύρια, αύξηση 46% σε σχέση με μία τυπική ημέρα του χρόνου.

Με 17,2 εκατομμύρια SMS έστειλαν τις πρωτοχρονιάτικες ευχές τους οι συνδρομητές της εταιρείας, ενώ αξιοσημείωτη ήταν και η αύξηση της κίνησης φωνής την ημέρα της Πρωτοχρονιάς.

Μόνο κατά τη διάρκεια της πρώτης ώρας του νέου έτους πραγματοποιήθηκαν 5,7 εκατομμύρια κλήσεις φωνής στο δίκτυο της Vodafone και συνολικά 8,8 εκατομμύρια στο πρώτο τρίωρο του 2009. Επίσης, την Πρωτοχρονιά διεκπεραιώθηκαν πάνω από 45 εκατομμύρια λεπτά ομιλίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: