Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2009

Η Beta έκδοση των Windows 7 διαθέσιμη. Προλάβετεεε!!!!!!!!!!!

Από σήμερα μέσω Internet τα Windows 7

Eνα βήμα πιο κοντά προς την εμπορική διάθεση της επόμενης γενιάς του δημοφιλέστερου λειτουργικού συστήματος για υπολογιστές, των Windows, κάνει σήμερα η Microsoft, διαθέτοντας -μέσω του Διαδικτύου- τη δοκιμαστική έκδοση (beta) των Windows 7, όπως θα ονομάζονται.

Η επίσημη ανακοίνωση της διάθεσης της δοκιμαστικής έκδοσης των Windows 7 έγινε αργά προχθές το βράδυ (ώρα Ελλάδος) από τον διευθύνοντα σύμβουλο του αμερικανικού κολοσσού, Στιβ Μπάλμερ, κατά τη διάρκεια της κεντρικής ομιλίας του στην Consumer Electronics Show (CES), μία από τις μεγαλύτερες εκθέσεις καταναλωτικών ηλεκτρονικών προϊόντων παγκοσμίως που πραγματοποιείται αυτές τις ημέρες στο Λας Βέγκας.

Αν και ο κ. Μπάλμερ δεν ανέφερε πότε θα είναι εμπορικά διαθέσιμα τα Windows 7, η εκτίμηση είναι ότι αυτό θα γίνει το 2010, εκτός και αν η Microsoft κάνει την έκπληξη -για τα δικά της δεδομένα- και η τελική έκδοση είναι έτοιμη προς το τέλος της φετινής χρονιάς. Για όσους ενδιαφέρονται, η δοκιμαστική έκδοση διατίθεται από σήμερα στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.microsoft.com/windows7.

Η επιτάχυνση της διαδικασίας παρουσίασης της επόμενης γενιάς των Windows κρίθηκε απαραίτητη δεδομένου ότι τα Vista δεν έχουν καταφέρει να γίνουν ιδιαίτερα δημοφιλή τόσο από τους οικιακούς καταναλωτές όσο και από τις επιχειρήσεις με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλά παράπονα.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι η Microsoft υποστηρίζει ότι τα Windows 7 λειτουργούν με τον τρόπο που θέλουν οι καταναλωτές και προσφέρουν καλύτερη εμπειρία στο χώρο της ψυχαγωγίας. Οι κυριότερες αλλαγές έγκεινται στην εμφάνιση και στα μενού, τα οποία είναι περισσότερα απλά και προσιτά στους χρήστες, ενώ ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί στον τομέα της δικτύωσης των υπολογιστών και των ψηφιακών συσκευών μέσα σε σπίτι.

Σύμφωνα με διεθνείς αναλυτές που έχουν δοκιμάσει ήδη τα Windows 7 (στην προ-δοκιμαστική έκδοση τους), το νέο λειτουργικό σύστημα αποτελεί ουσιαστικά μία εξέλιξη των Vista. Φαίνεται, όμως, πως η Microsoft πιστεύει ότι μία αλλαγή της ονομασίας θα βοηθήσει στην καλύτερη προώθηση και στη μεγαλύτερη αποδοχή της καινούριας έκδοσης.

CES
Η ανακοίνωση της διάθεσης της beta έκδοσης των Windows 7 αποτέλεσε ουσιαστικά ένα από τα κυριότερα σημεία της πρώτης ημέρας της CES, όπου φάνηκε να υπάρχει αρκετή αισιοδοξία για το άμεσο μέλλον από τον κλάδο των καταναλωτικών ηλεκτρονικών ειδών και της πληροφορικής αναφορικά με τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης.

Αυτό τουλάχιστον είναι ένα πρώτο συμπέρασμα με βάση την πληθώρα νέων προϊόντων που ανακοινώθηκαν από τους μεγάλους κατασκευαστές με την έμφαση να δίνεται στις λεπτές τηλεοράσεις (όπου το πάχος πέφτει στα 7 χιλιοστά!), στις ψηφιακές κάμερες με μεγάλο zoom (μέχρι 26x) και σε ελαφρά laptop, καθώς ανακοινώθηκε μοντέλο με βάρος μόλις 640 γραμμάρια!

Δεν υπάρχουν σχόλια: