Τετάρτη 5 Μαΐου 2010

Η τραγική εικόνα της Ελλάδας κάνει το γύρο του κόσμου



'Ολα τα διεθνή μέσα ενημέρωσης έχουν πρώτο θέμα τους την τραγωδία της Αθήνας. και στάθηκαν συη δολοφονία των τριών αθώων συμπολιτών μας από τις μολότοφ των ψευτοεπαναστατών. Οι εικόνες της φρίκης και της ντροπής έκαναν τον γύρο του κόσμου, με τα ξένα ΜΜΕ να μεταδίδουν συνεχείς και αναλυτικές ανταποκρίσεις από την Αθήνα.



Τα μεγαλύτερα τηλεοπτικά δίκτυα του κόσμου διέκοψαν το πρόγραμμά τους για να μεταδώσουν τις εξελίξεις στην Ελλάδα. CNN, BBC και SKY NEWS ήταν συνδεδεμένα συνεχώς με την Αθήνα την ώρα της πυρπόλησης της τράπεζας, ενώ επεσήμαναν πως ο χειρότερος εφιάλτης της ελληνικής κυβέρνησης έγινε πραγματικότητα.


«Αστυνομικές σειρήνες και μυρωδιά από δακρυγόνα γέμισαν τους δρόμους γύρω από το ελληνικό Κοινοβούλιο, εν μέσω βίαιων διαδηλώσεων εναντίον των αυστηρών οικονομικών μέτρων της κυβέρνησης», μετέδωσε το CNN.

Στους τρεις θανάτους αναφέρθηκε και το γερμανικό «Der Spiegel», που επεσήμανε πως οι διαμαρτυρίες για τα μέτρα λιτότητας κλιμακώνονται. Μάλιστα, έγραψε εκτενώς για τα επεισόδια σε όλο το κέντρο της Αθήνας και τον πετροπόλεμο με τα ΜΑΤ, αλλά και την μαζική διαδήλωση κατά των μέτρων.

«Χάος στην Αθήνα», έγραψε στην ιστοσελίδα της η ιταλική «Corrirere della Sera» που φιλοξένησε μεγάλο ρεπορτάζ και φωτογραφίες από τα επεισόδια.

Με τον τίτλο «η κατάσταση στην Ελλάδα ξεφεύγει», η «Le Figaro» ανέφερε: «οι τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν στο περιθώριο διαδήλωσης 35.000 ατόμων κατά των μέτρων λιτότητας», περιγράφοντας αναλυτικά τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση και τις αντιδράσεις αντιπολίτευσης και συνδικάτων.

Ρεπορτάζ από την φρίκη και τα επεισόδια φιλοξένησαν το πρακτορείο ειδήσεων της Κίνας, εφημερίδες της Αυστραλίας και οικονομικές εκπομπές.

Τα τουρκικά κανάλια μετέδωσαν εικόνες από το βαν του τηλεοπτικού καναλιού που πυρπολήθηκε την ώρα που μετέδιδε ζωντανά τις εξελίξεις στην Αθήνα, ενώ η εφημερίδα «Hurriet» έκανε λόγο για «εξέγερση».


Κύμα Ταξιδιωτικών οδηγιών για την Ελλάδα

Η Βρετανία πρώτη έσπευσε να εκδώσει Ταξιδιωτική οδηγία για την Ελλάδα, καλώντας τους βρετανούς που βρίσκονται στην Αθήνα, να μην μετακινιούνται.

Ένα βήμα παραπάνω έκανε με την Ταξιδιωτική οδηγία προς του πολίτες της η Βουλγαρίας να αποφεύγουν την Ελλάδα την οποία εξέδωσε πριν από λίγο το υπουργείο Εξωτερικών της Βουλγαρίας, όπως μετέδωσαν μέσα ενημέρωσης από την Σόφια.

Στις ΗΠΑ, ετοιμάζουν την αντίστοιχη Ταξιδιωτική οδηγία, και γίνεται διπλωματική μάχη, να είναι ήπια, και όχι απαγορευτική για τους τουρίστες που έχουν προγραμματίσει διακοπές στην Ελλάδα.

Είναι φανερό, ότι η ζημιά από τα έκτροπα στο κέντρο της Αθήνας είναι οδυνηρή όχι μόνο για τους αδικοχαμένους νέους, αλλά και για το μέλλον της χώρας, καθώς βρισκόμαστε στην αρχή της τουριστικής περιόδου και το τελευταίο που χρειαζότανε, είναι ακυρώσεις ενόψει του καλοκαιριού




Hellenic Business 



1 σχόλιο:

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Φτάσαμε στο σημείο να θεωρούμαστε πιο επικίνδυνος τουριστικός προορισμός απ' την Τουρκία και την Αίγυπτο, δηλ. δυο χώρες που ουσιαστικά βρίσκονται σε κατάσταση εμφυλίου πολέμου...